Tel: 038 453 28 95

Aanmelden

Rondleidingen

Wij organiseren iedere woensdag om 08.45 uur of om 11.00 uur en vrijdagochtend om 10.00 uur op afspraak een rondleiding door onze school. Tijdens de rondleiding wordt er een algemeen beeld geschetst van het onderwijs op de Geert Groteschool, kijken we ook mee in een aantal klassen en worden uw eventuele vragen beantwoord.

U bent van harte welkom! Aanmelden voor een rondleiding kan door een e-mail te sturen naar onze administratie. Wij verzoeken u ook een telefoonnummer te vermelden, zodat wij -indien nodig- u ook telefonisch kunnen bereiken. De rondleidingen worden in overleg met u gepland.

Aanmelden en toelating van nieuwe leerlingen

Wanneer u beslist om uw zoon of dochter aan te melden bij de Geert Groteschool, dan kan het aanmeldgesprek op donderdagochtend vanaf zijn of haar derde verjaardag plaatsvinden. Tijdens het aanmeldgesprek staat uw kind natuurlijk centraal, want wij willen hem of haar beter leren kennen.

Uw kind wordt niet automatisch op de Geert Groteschool toegelaten.  Criteria voor toelating zijn:

  1. We moeten de kwaliteit en de zorg waar wij voor staan kunnen waarborgen.
  2. We moeten aan de onderwijsbehoeften en de ondersteuningsvraag van uw kind tegemoet kunnen komen. Kan dat niet, dan zoekt de school, na overleg, een betere plek. Zo komt uw kind terecht op de school die het best bij hem of haar past.
  3. Wanneer er sprake is van kinderen die speciale zorg nodig hebben, moet die zorg ook geboden kunnen worden.
  4. Bij latere instroom kan het zijn dat de klas vol is en een andere startdatum in overleg wordt afgesproken.

Na het aanmeldgesprek heeft de Geert Groteschool voor de plaatsingsprocedure officieel zes (kalender) weken de tijd. Wanneer u na het gesprek de benodigde inschrijfformulieren ontvangt en deze zijn volledig ingevuld geretourneerd, dan ontvangt u een bevestiging van inschrijving. Een maand voordat uw kind vier jaar wordt, ontvangt hij of zij van de school bericht om kennis te maken met de groepsleerkracht.

De kinderen starten op de eerste maandag van de maand waarin ze vier jaar worden. De kinderen die in juni en juli vier jaar worden, komen na de zomervakantie op school. De kinderen die in december vier jaar worden kunnen in overleg met de leerkracht ook in januari beginnen.

Wilt u graag meer informatie over onze aanmeldprocedure, dan bent u uiteraard welkom om contact op te nemen. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen naar onze administratie

De Geert Groteschool is aangesloten bij Stichting Catent. Catent vindt een goede omgang met persoonsgegevens van groot belang en is zich bewust van de privacywetgeving. Klik hier om de privacyverklaring te lezen.